Zoneterapi

Zoneterapi

Zoneterapi er en ældgammel behandlingsform som har rødder i kina, Indien, og Egypten, helt tilbage til 2330 F.K er der fundet billeder af zoneterapi.
Et gammelt ordsprog siger : ” Undersøg fødderne og du har undersøgt hele kroppen. ”

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resutatet viser sig ved sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper ofte til at genoprettelse af balancen.Mange bruger zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholdel en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.Under fødderne findes et fuldstændig kort over hele kroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes flexzone. Hvis der er en ømhed eller en spænding i en flexzone hænger det ofte sammen med at der er en ubalance i kroppen og den del af kroppen ikke fungerer optimalt.

Zoneterapibehandlingen foregår ved trygmassage på og under fødderne.

Behandling af børn

Mange børn har brug for lidt hjælp for at fungerer optimalt.Kolik.Mange børn med kolik er typiske et par uger til 4 måneder gamle.De græder ofte meget, urolige, mudre og kan ikke få ro, ofte er der et atypisk afføringsmønster nogle dage er det hele dagen og så kan der gå mange dage imellem. de gør sig stive og trækker benene op under sig og knytter hænderne det er sikre tegn til at det gør ondt.Det er svært at sige hvor mange behandlinger der skal til ofte skal kolik børn have 3 – 5 behandlinger en gang ugentligt.Det er sjældent at det vænder tilbage, dog kan der være en periode hvor barnet går over til en ander kost hvor afførings mønsteret igen bliver unormal. Her vil zoneteraip igen kunne hjælpe.
Disse symptomer hjælpes med zoneterapi:

• Kolik

• Øreproblemer

• Dårligt emunforsvar

• Maveprovlemer

• Dårlig sovemønster